inteferace_slideshow_01_960x150.jpg

Proslava jubileja Univerzitetskog programa radne prakse u pokrajinskim organima uprave

Novi Sad, 9. april 2014. godine – Povodom desetogodišnjice trajanja Univerzitetskog programa radne prakse u Skupštini i Vladi Autonomne Pokrajine Vojvodine, pokrajinskim organima uprave, fondovima, direkcijama i zavodima čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina danas je organizovana svečanost u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu. Svečanosti su prisustvovali rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković, predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor, zamenik pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Goran Stanojević i savetnica za javnu upravu Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS u Srbiji Karin Wagner.

Oni su se obratili prisutnima, uz isticanje značaja i vrednosti Programa radne prakse i čestitke studentima koji su uspešno završili šestomesečnu radnu praksu tokom prethodne školske godine.

Praktikantkinja u Centru za razvoj karijere UNS-a Nevena Markov predstavila je rezultate istraživanja o zaposlenju i usavršavanju bivših učesnika i istraživanja o benefitima Programa radne prakse u pokrajinskim organima urpave, a povodom obeveležavanja jubileja Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata UNS-a pripremio je i promotivni video.

Sertifikate desetoj generaciji praktikanata u okviru Programa radne prakse u pokrajinskim organima uprave, kao i praktikantima u jedinicama lokalnih samouprava u prethodnoj školskoj godini, zajednički su uručuli predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor i rektor Univerziteta prof. dr Miroslav Vesković.

Univerzitetski program radne prakse prvi put je realizovan u školskoj 2003/2004 godini. Ukupno je kroz Program prošao 371 student Univerziteta u Novom Sadu. Njima je na taj način omogućeno da svoje znanje stečeno u akademskim uslovima provere u praksi i timskom okruženju. Pored toga, kroz Program su se upoznali sa organima uprave i načinom funkcionisanja Vlade i Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine. Odnos prijavljenih i primljenih kandidata svake godine se kretao od 6 do 20 studenata na jedno mesto otvorenom konkursom za radnu praksu.